گزارش برگزاری دوره و مسابقه طراحی مدار با استفاده از Altium designer در ترم 971 پرینت پست الکترونیکی
دوشنبه ، 17 دی 1397 15:04

توانایی طراحی برد مدار چاپی  PCB برای فعالان حوزه برق یک ضرورت محسوب می شود. در طراحی PCB نیز کامپیوتر به کمک مهندسین آمده است و نرم افزار‌های حرفه‌ای و آماتور بسیاری برای این منظور ارائه شده اند. پر طرفدار ترین نرم افزار طراحی PCB در ایران نرم افزار آلتیوم دیزاینر Altium Designer  می باشد. نرم افزار آلتیوم دیزاینر در گذشته تحت عنوان پروتل Protel عرضه می‌شد. این شرکت بیش از 30 سال در زمینه تولید نرم افزار طراحی برد مدار چاپی تجربه دارد و در حال حاضر یکی از قدرتمند ترین نرم افزار های طراحی برد را ارائه می‌کند . شرکت های معتبری همچون زیمنس و ST  مشتری این نرم افزار هستند. قیمت نسخه اصلی این نرم افزار بیش از 7000 دلار آمریکا است. به جرات می توان گفت که بهترین نرم افزار برای شروع به یادگیری طراحی برد PCB  در ایران نرم افزار آلتیوم دیزاینر است. محیط کاربر پسند و قابل انعطاف و ابزار‌های قدرتمند تعبیه شده در نرم افزار کار کردن با آن را برای مهندسین رضایت بخش کرده است. تمامی شرکت‌های تولید کننده برد در ایران از خروجی‌های این نرم افزار برای تولید برد استفاده می‌کنند. بنابراین این نرم افزار برای آموزش طراحی برد PCB انتخاب شده است و توسط آقای دکتر فرهنگی از اساتید مدعوی دانشگاه رشدیه تدریس گردید. دوره در روزهای ۲۸ اذر و ۵ دیماه 1397از ساعت هشت صبح تا ۱۳ ظهر با حضور چهارده نفر از ثبت نام کنندگان‌در این دوره برگزار شد.

سرفصل های تدریس شده به شرح زیر است:

• آشنایی با انواع فیبرهای مدار چاپی ، یکرو، دورو، چندلایه و متالیزه و نحوه ساخت و مراکز ساخت موجود
  • آشنایی با محیط نرم افزار Altium Designer  و بخش های مختلف آن
  • آشنایی با محیط شماتیک و ایجاد طرح های شماتیک با کتابخانه های موجود و ساخت کتابخانه های جدید
  • آشنایی با محیط PCB ، نحوه طراحی دستی، ساخت کتابخانه های PCB  جدید وتکنیک های طراحی
  • تبدیل طرح های شماتیک به PCB  بصورت اتوماتیک و ایجاد طرح PCB  تا چندین لایه
  • ایجاد هر نوع تصویر، لوگو، حروف فارسی و اشکال در هر لایه از PCB، ملاحظات EMC  در طراحی PCB
  • طراحی چند نمونه برد صنعتی بطور کامل به همراه ارائه نکات طراحی و ایجاد خروجی مورد نیاز برای چاپ
  • برگزاری مسابقه بین شرکت کنندگان جهت طراحی یک نمونه مدار صنعتی و اهداء جوایز به برندگان

در ساعت ۱۲ روز ۵ دیماه 1397 با حضور مدیر محترم پژوهش دانشگاه، مسابقه علمی برگزار شد و بر حسب پارامترهای طراحی ( مانند زمان، دقت طراحی، کوچک بودن سایز مدار، سیم کشی درست و کمترین خطا) تیم های اول تا سوم اعلام و جایزه نقدی بصورت کارت هدیه اعطا شد.

تیم های اول تا سوم :

۱- سید حمید سید ذوالفقاری - دانشگاه رشدیه- مهندسی پزشکی بیوالکتریک (300 هزار تومان)

۲- کامیار گوهرجو- دانشگاه ازاد تبریز- مهندسی پزشکی - بیوالکتریک (200 هزار تومان)

۳- علی حیدرپور- اسکویی- فاطمه فتحی- ساناز وطن خواه - همگی از دانشگاه رشدیه- مهندسی پزشکی بیو الکتریک(مشترکاً 100 هزار تومان)

آخرین به روز رسانی در دوشنبه ، 17 دی 1397 15:17