گزارش بازدید از مجموعه صاحب آباد تبریز

آموزشی و پژوهشی سه شنبه, ۲ آبان ۱۴۰۲

اولین بازدید از سری بازدیدهای برنامه ریزی شده برای ترم جاری گروه آموزشی مهندسی معماری روز چهارشنبه مورخه: 1402/07/26 از ساعت8 صبح لغایت 14 بعد از ظهر به مدت 6 ساعت در مجموعه صاحب آباد تبریز برگزار شد.گروه های درسی شرکت کننده عبارت بودند از:طرح 3 ارشد،طرح1 ارشد و مرمت ابنیه گروه کارشناسی که اساتید ذیربط دروس مذکور به ترتیب:آقای دکتر هاشمی،آقای دکتر پیربابایی و آقای دکتر دست آهنین بودند که سرپرستی گروه به عهده آقای دکتر هاشمی بود.دانشجویان با وسیله نقلیه تدارک دیده شده بعلاوه وسیله های نقلیه شخصی تعدادی از دانشجویان گروه کارشناسی ارشد ساعت 8 صبح از محل جلو درب دانشگاه حرکت را به سمت مجموعه صاحب آباد تبریز آغاز کردند.اولین محلی که مورد بازدید قرار گرفت،مسجد صاحب الامر یا همان موزه قرآن و کتابت بود که دانشجویان با توضیحات راهنمای مکان مذکور بعلاوه توضیحات کلی دکتر پیربابایی در مورد کاربری گذشته و جدید مسجد صاحب الامر آشنا شدند.دومین فضایی که مورد بازدید قرار گرفت،مدرسه تاریخی اکبریه بود که با اضافه شدن آقای دکتر ناصر زواره مدیر محترم پایگاه جهانی بازار تبریز ،توضیحات مربوطه برای معرفی بنای مذکوررا ایشان ارائه دادند.

سومین مورد که مهمترین و جذاب ترین بخش بازدید بود،مربوط به مدرسه تاریخی حسن پادشاه و مسجد حسن پادشاه بود که با توجه به در حال مرمت بودن، این بناها مفیدترین مورد برای گروه مرمت ابنیه بودند و طبق توضیحات آقای دکتر زواره بناهای مذکور بعد از مرمت قرار است بعنوان نمایشگاه صنایع دستی مورد استفاده قرار گیرد.مرحله بعدی بازدید از مجموعه صاحب آباد تبریز بازدید از کاروانسرای کشمشچیلر بود که همانگونه از عنوانش پیداست در گذشته بازار خشکبار بوده که با گذشت زمان با تغییر کاربری تبدیل به بازارچه کشبافی و جوراب بافی شده است.شایان ذکراست که بازدید های گروه معماری در مجموعه مذکور به اینجا ختم نشده و مورد بعدی بازدید، حضور در موزه رستوران تازه تاسیس عمارت سید بود که دانشجویان بازدید کننده با استقبال گرم میزبانان روبرو شدند که علاوه بر توضیح در مورد تاریخچه فضای مذکور و زمان افتتاح بنا با کاربری جدید،پذیرایی نیز از آنها صورت گرفت.موارد آخر بازدید،حضوردر راسته بازار میرزا صادقیه و دالان و سرای میرزاجلیل بود که در راستای تکمیل بازدید از مجموعه صاحب آباد و همچنین بازدید سال گذشته گروه معماری از بازار تبریز بود که با توضیحات نهایی آقای دکتر زواره بازدید از مجموعه صاحب آباد که یکی از مفیدترین و کاربردی ترین بازدید های گروه  معماری بود به پایان رسید و دانشجویان با هدایت اساتید راهنما ساعت 14 بازدید را تکمیل و سپس به سمت دانشگاه رهسپار شدند.