گزارش همایش هفته سلامت مورخ 96/02/03 پرینت پست الکترونیکی
چهارشنبه ، 06 ارديبهشت 1396 09:57

همایش هفته سلامت صبح روز یکشنبه مورخ 96/02/03 در مرکز بهداشت استان واقع در منبع آب تشکیل شد. شعار همایش: افسردگی، بیا با هم حرف بزنیم. شرکت کنندگان: رابطین سلامت ادارات، کانون های دانشجویی ، کارشناسان و مسئولین مرکز بهداشت و دانشگاه تبریز جلسه با تلاوت آیاتی از قرآن کریم و سرود ملی ایران شروع شد. ابتدا آقای دکتر درستی معاونت بهداشتی دانشگاه تبریز در خصوص روز سلامت، نامگذاری آن که 29 آوریل مطابق با 20 اردیبهشت می باشد مطالبی را بیان کردند سپس در خصوص موضوع افسردگی که قشر زیادی از جامعه را درگیر کرده ، نشاط اجتماعی که شهروندان باید بیشتر با هم صحبت کنند، رابطه ها گسترده شود، از وسایل اینترنتی تا حدودی کمتر استفاده شود، استعمال دخانیات در جامعه کمتر باشد، از محیط کاری و زندگی خود لذت بیشتری را ببریم نکاتی را ذکر کردند. سپس آقای دکتر طاهری اقدم رئیس معاونت اجتماعی دانشگاه تبریز سخنرانی کردند. ایشان در خصوص موارد زیر توضیحاتی دادند: طرح سلامت ادارات، دانشگاهها ، نهادها و ... ،کم شدن هزینه های پرداختی بیمارستانهای دولتی که 3% شده است، زایمانهای طبیعی به طور رایگان در بیمارستانها انجام می گیرد، اورژانش های هوایی برای شهرستانها، بازسازی بیمارستانها، رویکردهای روانشناختی در خصوص مردم و سلامت آنها که بعضی از آنها از جمله رویکرد جامعه شناختی بود که خارج از اختیار مردم می باشد و دولت باید راهکاری برای اینها داشته باشد، سازمانهای مردم نهاد و خیرین برای جلوگیری از آسیب های اجتماعی دست به کار شده اند، اعتیاد و طلاق و ... در جامعه بیشتر شده، فاصله طبقاتی و فقر باعث آسیب به جامعه می شود و در آخر اینکه همه در مقابل هم مسئولیم و باید هر کسی به توان خود مشکلات جامعه را حل کند. سپس خانم دکتر علیزاده پزشک اجتماعی و عضو هیات علمی دانشگاه تبریز در خصوص موارد زیر سخنرانی کردند: سلامت روحی که مهمترین سلامت برای فرد و جامعه می باشد، شیوه زندگی، خود مراقبتی که یکی از آنها عدم استعمال دخانیات می باشد که موجب استرس می شود، شبکه های اجتماعی، دوستان و همکاران و ... که هر چه بیشتر باشد باعث می شود که فرد منزوی نباشد، افراد منزوی سلامت قلب کمتری دارند، عوامل و وضعیت اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و محیطی مهمترین عوامل استرس و افسردگی می باشند که وضعیت اقتصادی و اجتماعی 50% تعیین کننده سلامت می باشند. چاقی و اضافه وزن باعث فشار خون می شود، عدم فعالیت فیزیکی و کلسترول بیشتر، مصرف مواد مخدر، آب ناسالم، عوامل استرس در محیط کار، کم خونی، دیابت و ... مربوط به سبک زندگی هستند که باید رعایت و اصلاح شوند. عوامل اجتماعی و خانوادگی که از جمله آنها نیازهای شغلی، حقوق و دستمزد ناکافی، عدم امنیت شغلی، نارضایتی شغلی، محیط کار نامناسب و محیط زندگی نامناسب نیز برسلامت روح و روان و در نتیجه بر سلامت جسم تاثیر دارد. پس از این سخنرانی پذیرایی توسط مرکز بهداشت انجام گردید که نکته قابل توجه در این پذیرایی استفاده از پاکت های کاغذی به جای ظروف یکبارمصرف بود که هم از لحاظ هزینه مقرون به صرفه می باشد و هم از لحاظ سلامت جامعه. سپس آقای دکتر باباپور عضو هیات علمی و روانشناس دانشگاه تبریز در خصوص ارتباط و افسردگی مواردی را بیان کردند و گفتند : ارتباط بین نقابها نه ارتباط بین انسانها باعث فاصله گرفتن از خود واقعی و فاصله گرفتن از سلامتی می شود. زنان دو برابر مردان در معرض ابتلا به افسردگی هستند، ناامیدی (نگرش منفی به آینده) ، بی ارزشی(نگرش منفی به خود) ، درماندگی،( نگرش منفی به دنیا) باعث افسردگی می شود. افراد افسرده در ادراک مشکل دارند آنها حتی سلام و احوالپرسی هر روز همکار را نوعی فضولی می دانند. افسردگی شایع و قابل پیشگیری و درمان است. عوامل زیر باعث کاهش افسردگی می شوند: تغذیه خوب، خواب کافی و مناسب، عدم مصرف مشروبات الکلی و استعمال دخانیات، تجدید نظر در باورها و افکار قدیمی، ورزش، شناخت توانمندیها، شناخت استرس و اضطراب، عدم فرار از از واقعیت، مثبت اندیشی، امید، شادی، معنویات و امور مذهبی سپس آقای وهاب اصل رحیمی کارشناس اعتیاد استان سخنرانی مختصری انجام دادند که از جمله آنها: همه با هم بسیج برای زندگی سالم، ارائه آمارهای مختلف نهادها و سازمانها از افسردگی و اعتیاد، کاهش بازده کاری و مرگ زود رس در افراد افسرده، و در آخر این تکته را تذکر دادند که: سلامت روان، محور انسان و جامعه پایدار خواهد بود. همایش با نثار صلواتی درساعت 13 به پایان رسید.

آخرین به روز رسانی در چهارشنبه ، 06 ارديبهشت 1396 10:19